Janko Potrata je mednarodni mojster! PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Janko Potrata je novi slovenski mednarodni mojster dopisnega šaha!

 

V polfinalu veteranskega svetovnega pokala je zmagal v svoji skupini in se s tem uvrstil v finale tega prestižnega tekmovanja. Za zmago je potreboval 8,5 točke, kar je ravno zadostovalo za osvajanje druge norme za IM naslov.

 

Tabela turnirja

 

Janko Potrata je pravi veteran slovenskega dopisnega šaha. Odlične rezultate je dosegal že v času, ko se je igralo še na dopisnice. Hitro se je prilagodil tudi igri na spletnem strežniku, kjer je odigral že preko 1300 partij in s tem sodi med najbolj plodovite slovenske igralce. Je tudi rekorder po številu nastopov na slovenskih državnih prvenstvih. V 30 letih je bilo organiziranih 25 prvenstev Slovenije, Potrata pa je nastopil kar na 21. Praviloma se je vedno uvrščal med najboljše, največji uspeh pa je dosegel prav na 24. prvenstvu, ki še ni čisto končano. Kljub eni nedokončani partiji pa je povsem jasno, da je Janko Potrata novi 24. prvak države Slovenije.

 

Janko, iskrene čestitke za vse dosežke, rekorde in vztrajnost!

 

 

 

 

 

 

 
25. državno prvenstvo PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Začelo se je 25. jubilejno državno prvenstvo Slovenije, ki je zbralo solidno in dokaj pestro udeležbo. Nastopa 14 igralcev, med njimi dva mednarodna mojstra super veteran Janko Bohak in Mitja Pranjič. Potem so tukaj mojstri Janko Potrata, Borut Komarica, Marjan Veček in Andrej Kavc. Med udeleženci je tudi mednarodni mojster rednega šaha Miran Zupe. Najbrž gre prav med naštetimi iskati tudi tokratne favorite. Nikakor pa ni izključeno, da se pojavi kdo iz 'ozadja' in preseneti vse. Videli bomo čez leto ali dve …

Prvenstvo se igra v nekoliko hitrejšem tempu 'Triple block sistem' s 500 dnevi skupnega časa. Vgrajena je tudi varovalka minimalnega časa za razmišljanje, ki je 3 dni za posamezno potezo.

 

 

 

 
25. državno prvenstvo - RAZPIS PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Po sklepu Zbora dopisnih šahistov 2021, objavljamo razpis za 25. absolutno državno prvenstvo v dopisnem šahu za posameznike. Prvenstvo bo izvedeno v skladu z veljavnim pravilnikom. Edino odstopanje je uporaba TRIPLE BLOCK sistema za merjenje časa!

 

 

Odprto za vse šahiste in šahistke Slovenije

Rok za prijavo:  26. 9. 2021

 

PRAVILNIK

 

Po sklepu Zbora dopisnih šahistov 2021 se za 25. državno prvenstvo uporabi TRIPLE BLOCK sistem - 500 dni skupnega časa za razmišljanje z vgrajeno varovalko, da razpoložljiv čas za potezo nikoli ne more biti manjši od 3 dni. Razlaga sistema je na povezavi:

 

TRIPLE BLOCK SISTEM

 

 Začetek tekmovanja bo predvidoma 1. oktobra. V času prijavnega roka bomo 2 x tedensko objavljali seznam prijavljenih igralcev v naši facebook skupini: https://www.facebook.com/groups/779496945540383

Igralcem, ki so na preteklih prvenstvih odstopili ali izgubili več partij s prekoračitvijo časa, lahko organizator pogojuje pravico nastopa s pisno navedbo upravičenih razlogov za tovrstno početje.

 
PRIJAVE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
 
 
 
 
Srečanje dopisnih šahistov 2021 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

Črna na Koroškem, 4. septembra, 2021

 

Za nami je še eno čudovito druženje dopisnih šahistov v Črni na Koroškem. Občina Črna z županjo Romano Lesjak in domači šahist Mitja Pranjič sta srečanje v Črni organizirala že tretjič, tradicionalno na olimpijsko leto kot se za Črno, ki je slovenska vas z daleč največ olimpijci, tudi spodobi. Predsednik Sveta za dopisni šah Marko Coklin se jima je zahvalil s skromnim darilcem.

 

 

 

 
SLO CORR 2021 PDF Natisni E-pošta
Prispeval Marjan Šemrl   

 

Podrobnosti v zvezi s srečanjem lahko spremljate na

naši facebook strani: https://www.facebook.com/groups/779496945540383

 
 
Da ne bi ostali brez kavice, toplega obroka, pokala, medalje ..., prijavite svojo udeležbo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
 
 
 
 
 
Druženje, klepet, seja, pokali, medalje, nova tehnologija, poročila, zanimivosti Črne, ...
 
Rezervirajte si soboto 4. 9. za naše druženje!

 

 

 
« ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec »

stran 1 od 107

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Potrdite s klikom na gumb, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Sprejmem piškotke s spletne strani.